in

NextEV Nio EP9 op de Nurburgring

Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, de elektrisch aangedreven auto en dus is de opkomst van elektrische supercars een logisch gevolg. Het Chinese automerk NextEV heeft zijn eerste elektrische hypercar, de NIO EP9, als wereldrecordhouder in de markt gezet en met een goede reden. Met 7 minuten en 5.16 seconden is de NIO EP9 namelijk de snelste elektrische straatauto op de Nordschleife.

De NextEV Nio EP9 presteert dus bijzonder goed op de Nurburgring maar de Lamborghini Aventador SV doet een rondje met de helft van het vermogen in 6 minuten en 58 seconden. Formule E-coureur Nelson Piquet Jr. legde uit dat ze nergens op 100% van het vermogen hebben gereden, omdat de accu’s anders te heet zouden worden. “We reden op zo’n 90% van het vermogen” zegt senior Design Director David Hilton, “dus stel eens voor hoe snel we zouden gaan op 100%”. Oftewel, het kan nog harder!

Video: NextEV Nio EP9 op de Nurburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

honda-civic-fwd-record-720x420

Honda Civic met 1850 pk grijpt FWD record

Met 160 km/h geblinddoekt over Silverstone

Met 160 km/u geblinddoekt over het circuit van Silverstone