in

NextEV’s 1360 pk elektrische hypercar gespot op de Nordschleife

Onlangs kondigde de Chinese startup NextEV aan dat hun 1360 pk sterke elektrische hypercar zich in de testfase bevond. Nu blijkt dat de autofabrikant een deel van haar testprogramma heeft uitgevoerd op de Nordschleife.

Afgelopen week doken er foto’s op van een mysterieuze auto op de Nordschleife, in eerste instantie was het onduidelijk om welke auto het ging maar niet veel later doken er video’s op waarin duidelijk te zien was dat het om NextEV’s hypercar ging. De volledige elektrische hypercar reed rondjes op het Duitse circuit, gevolgd door wat lijkt op een camera-auto en een helikopter. Ongetwijfeld opnames voor een promovideo.

Er is nog maar weinig bekend over de nog naamloze auto van NextEV, veel meer dan dat hij 1360 pk (1000 kW) krijgt weten we niet. Hij zal in rechte lijn in ieder geval sneller moeten zijn dan de Rimac, maar hoe gaat hij de bocht om? Tot op heden heeft de elektrische SLS AMG nog altijd het Nurburgring record in handen voor elektrische auto’s met 7:55 minuten.

Video: NextEV op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

mclaren-p1-gtr-review

EVO TV test McLaren P1 GTR

jon-olsson-heeft-eindelijk-zijn-custom-lamborghini-huracan

Jon Olsson heeft eindelijk zijn custom Lamborghini Huracán