in

Nieuwe Aston Martin Vantage heeft 656 pk

De Aston Martin Vantage is het Britse antwoord op de Porsche 911 Turbo S. Een bloedsnelle sportauto maar comfortabel genoeg voor dagelijks gebruik.

De looks zijn direct herkenbaar met klassieke Aston Martin-designelementen die veel weg hebben van de DB12 die in 2023 werd geintroduceerd. De voorbumper is opnieuw ontworpen en daaronder vind je een koolstofvezelsplitter, samen met ventilatieopeningen op de motorkap om de lucht die binnenkomt via de kenmerkende Aston Martin-grille af te voeren. Aan de achterkant bevindt zich een grote lichtbalk en een ducktail-spoiler, met aan de zijkant verlengde side skirts. Al met al ziet de nieuwe Aston Martin Vantage er fantastisch uit!

Ook binnenin heeft de Vantage veel weg van de DB12. Het middenconsole is bedekt met een groot aantal knoppen en Aston Martin heeft inmiddels ook zijn eigen infotainmentsysteem. Het interieur is gemaakt van hoogwaardige materialen en erg comfortabel.

De motor bevindt zich vooraan, net achter de voorwielen. Het vermogen van de 4.0-liter twin turbo AMG-motor gaat uitsluitend naar de achterwielen en dankzij de grotere turbo’s produceert de achtcilinder 656 pk en 800 Nm koppel. Dat is 150 pk meer dan de vorige generatie Vantage! Nul tot honderd kilometer per uur gaat daardoor in 3.4 seconden volgens de fabrikant.

Met een prijs van £165.000 concurreert de nieuwe Aston Martin Vantage niet alleen met de Porsche 911 Turbo S, maar ook met de Mercedes AMG GT, de Ferrari Roma en de Maserati MC20. Flinke concurrentie dus voor de Britse sportauto. Journalist Jethro Bovingdon mocht de Vantage testen en geeft hieronder zijn oordeel.

Video: Nieuwe Aston Martin Vantage Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ferrari test nieuwe FIA Spray Guards

Ferrari test nieuwe FIA spatschermen

100 Octaan benzine in een Mercedes G-klasse Diesel

100 Octaan benzine in een Mercedes G-klasse Diesel