in

Nieuwe Audi S8 weer de beste auto ter wereld?!

In deze video van AutoTrader wordt de nieuwe Audi S8 getest. Presentator Rory Reid rijdt tussen de weilanden in Zuid-Duitsland, vlakbij het vliegveld van München. Volgens Rory was de 2020 S8 al de beste auto ter wereld, en Audi beweert nu dat deze facelift nog beter is! 

De nieuwe S8 heeft een 4.0-liter twin turbo V8-motor, hetzelfde blok als in de Audi RS6 maar dan iets geknepen. Deze motor levert zo’n 571 pk en 800 nm koppel en dit geeft de Audi S8 een 0-100 sprint van 3,9 seconden en daarmee is de luxeauto sneller dan veel sportauto’s. Neem de BMW M3 G80 uit 2021 (4.2 seconden) of een 992 Carrera 4S (4,2 seconden).

De 2,3 ton zware Audi S8 is in het verleden weleens lichter geweest, een paar honderd kilo zelfs, maar tegenwoordig worden alle auto’s zwaarder en de S8 is geen uitzondering daarop. Kopers zullen echter niet malen om wat kilo’s meer of minder, zolang de Audi maar comfortabel is en dat is deze Autobahn-cruiser zonder twijfel!

De grootste aanpassingen ten opzichte van zijn voorganger zijn de kop- en achterlampen, een grotere grill en een nieuwe bumper. Het interieur is niet veel veranderd, maar aan luxe geen gebrek in de nieuwe S8. Wat voor nieuwe technische snufjes de 216.000 euro kostende (in Nederland) Audi S8 allemaal heeft legt Rory Reid je uit in deze video!

Mocht je deze video toch wat tam vinden, dan raad ik je aan om de Audi S8 Talladega R van MTM te bekijken. Dit getunede monster beschikt over 802 pk, 946 Nm aan koppel en een topsnelheid van 347 kilometer per uur.

Wil je meer video’s zien van dit model, bekijk dan de pagina met Audi S8 video’s.

Video: Audi S8 review door AutoTrader

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

De Flodder Chevrolet Caprice van Stipt Polish Point is klaar!

Flodder Chevrolet Caprice van Stipt Polish Point is klaar!

Veloqx Fangio V12 debuteert op circuit in Abu Dhabi

Veloqx Fangio V12 debuteert op het circuit in Abu Dhabi