in

Nieuwe BMW G87 M2 gespot op de Nürburgring

Tijdens de Industry Pool op de Nürburgring is de nieuwe 2023 BMW G87 M2 gefilmd. Dit zou zomaar eens de laatste BMW M kunnen zijn zonder elektromotor, dus een auto om in de gaten te houden!

De M2 heeft in tegenstelling tot zijn grote broer M4 een paar nieren van normale grootte. De grill heeft horizontale lamellenen en het onderste deel van de bumper is opnieuw ontworpen om plaats te bieden aan extra ventilatieopeningen. Deze moeten de 3.0-liter twin turbo zescilinder koelen die afgeleid zal zijn van de S58 krachtbron die in de M4 ligt.

De huidige M2 CS, onze favoriete BMW van dit moment, heeft 450 pk. Hoeveel vermogen de nieuwe G87 M2 krijgt is nog niet bekend, maar het zal in de buurt liggen van 400 pk verwachten we. Wat we wel zeker weten is dat de centraal gemonteerde uitlaten die beschikbaar zijn voor de M4, ook beschikbaar worden als M Performance-upgrade voor de M2. Verschrikkelijk lelijk als je het ons vraagt, maar de liefhebber kan ze aanvinken in de optielijst.

Grotere wielen, bredere wielkasten, stevige remschijven en blauwe remklauwen zijn allemaal upgrades die M2 krijgt ten opzichte van een standaard 2-serie, net als een stijvere ophanging. De wegligging van de nieuwe M wordt momenteel uitgebreid getest op de Nürburgring en beelden daarvan zie je hieronder.

Video: Nieuwe BMW G87 M2 gespot op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bellende bestuurder heeft extreem veel geluk bij frontale botsing

Bellende bestuurder heeft extreem veel geluk bij frontale botsing

motorsport crashes week 8

Motorsport Crashes week 8