in

Nieuwe Corvette C8.R gespot tijdens test op Sebring

De nieuwe Corvette C8 met middenmotor werd in augustus voor het eerst gespot op de Nordschleife. Sindsdien is de nieuwe Vette meerdere malen opgedoken, maar Chevrolet houdt haar lippen stijf op elkaar wat betreft specificaties. Toch is er weer iets nieuws te melden over de Corvette C8!

Tegelijkertijd met de straatauto wordt namelijk ook de raceauto ontwikkeld, de C8.R. Op Sebring International Raceway werd de raceauto gefilmd tijdens een nachtelijke testsessie. Omdat het zo donker is geeft de video ons niet veel informatie qua uiterlijk, maar dit is overduidelijk een vergelijkbare Corvette als die we enkele maanden geleden zagen.

De motor in de Corvette C8.R is zo goed als zeker turbocharged. We verwachten niet dat Chevrolet het voorbeeld van Ford volgt en voor een V6 gaat, we denken dat dit een geblazen V8-motor is. Hij klinkt niet zo bruut als de atmosferische V8 in de C7.R, maar tegenwoordig kiezen alle fabrikanten voor turbochargers. Het hoort bij deze tijd.

Video: Corvette C8.R gespot tijdens test op Sebring

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video