in

Nieuwe Honda Civic Type R gespot op de ‘Ring

De Nieuwe Honda Civic Type R is voor het eerst gespot tijdens een stevige workout sessie op de Nürburgring. Honda werd betrapt bij het testen van twee Civic Type R-prototypes, één gehuld in traditionele witte camouflage en de andere in een rode camouflage.

Onder de motorkap zal de nieuwe Civic Type R naar verwachting dezelfde 2,0-liter viercilinder turbomotor gebruiken als zijn voorganger. Hoogstwaarschijnlijk zal de krachtbron wel een vermogensboost krijgen tot ongeveer 340 pk, wat geleverd zal worden op de voorwielen.

In tegenstelling tot de huidige Civic Type R, lijkt de nieuwe generatie wat beschaafder te worden qua styling. We zien een kleinere achterspoiler en splitter, smallere koelopeningen en een minder opvallende ‘hood scoop’. De drie centrale uitlaatpijpen zijn wel gebleven, maar nu heeft de middelste pijp de grootste diameter.

We weten de exacte datum nog niet, maar Honda heeft bevestigd dat de nieuwe Civic Type R volgend jaar zal verschijnen. Ondertussen is de Japanse fabrikant hard aan het werk om de nieuwe Type R te perfectioneren op de Nürburgring. Een nieuwe aanval op het FWD Lap Record van Renault kan nooit ver weg zijn.

Video: Nieuwe Honda Civic Type R gespot op de ‘Ring

Nieuwe Honda Civic Type R gespot op de ‘Ring

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *