in

De nieuwe Jaguar XKSS klinkt geweldig

Zo worden ze niet meer gebouwd zul je denken bij het zien van deze Jaguar XKSS. Maar dan heb je het mis, want wat je hier ziet is de reïncarnatie van de oorspronkelijke XKSS uit de jaren vijftig. De oorspronkelijke XKSS was gebaseerd op de legendarische, Le Mans winnende D-type en er zouden 25 exemplaren van gebouwd worden. In 1957 werden echter negen chassis’ verwoest door een felle brand in de fabriek, de 16 auto’s die de brand overleefd hebben behoren tot de meeste dure auto’s aller tijden. Bijvoorbeeld het exemplaar van Steve McQueen, welke wordt geschat op $30.000.000,-

Wat Jaguar nu doet is de negen door brand verwoeste modellen alsnog bouwen. Samen met het team achter de E-type Lightweight en vele scans van andere XKSS-modellen zijn ze er in geslaagd om de XKSS te herbouwen. Het plaatwerk voor de negen Jaguars XKSS wordt met de hand gevormd en onderdelen zoals de remmen, banden en velgen zijn allemaal identiek aan de exemplaren uit 1957. Het resultaat is verbluffend en bovendien klinkt de nieuwe Jaguar XKSS geweldig. Onder de indruk? Als je er een wilt, het kost je ongeveer $1.500.000.

Video: De nieuwe Jaguar XKSS klinkt geweldig

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

onboard-mercedes-benz-slk-340

Onboard bij de Mercedes Benz SLK 340 Judd

Formule-1-2016-Brazilian-Grand-Prix-Highlights-750x420

Formule 1 2016 – Brazilian Grand Prix Highlights