in

Nieuwe Lamborghini supercar gespot met hybride turbomotor

CarSpyMedia heeft de eerste spionagevideo gemaakt van de nieuwe Lamborghini supercar tijdens testwerkzaamheden in Duitsland.

Lamborghini zal naar verwachting eind 2024 de opvolger van de Huracán presenteren. Hij wordt gebouwd op een nieuw chassis en krijgt een vertrouwd Lamborghini-ontwerp dat overeenkomsten vertoont met zijn grote broer, de Revuelto. Zo zien we dat Hurácan-opvolger een vergelijkbare motorkap heeft en een kleine verticale achterruit. Bovendien is het uitlaatsysteem net als de Revuelto hoog in de achterzijde gemonteerd, tussen de achterlichten, waardoor er meer ruimte is voor een flinke diffuser.

Het uitlaatsysteem is niet meer gekoppeld aan een 5.2-liter atmosferische V10-motor, maar aan een hybride turbomotor. Het is nog even afwachten of deze krachtbron 6 of 8 cilinders krijgt, maar het gejank van een tiencilinder is verleden tijd. De roddelpers op het web claimt dat de nieuwe supercar van Lamborghini rond de 800 pk krijgt, genoeg om te kunnen concurreren met de Ferrari 296 GTB.

Hieronder kun je luisteren naar de Huracán-opvolger en het design proberen te doorgronden, onder de camouflagewrap.

Video: Nieuwe Lamborghini supercar gespot met hybride turbomotor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
De crashes van Goodwood Festival of Speed 2023

De crashes van Goodwood Festival of Speed 2023

Volkswagen Kever 1600i naar Topsnelheid op Autobahn

Volkswagen Kever 1600i naar Topsnelheid op Autobahn