in

Nieuwe Mercedes G-klasse 4×4² weer gespot

De nieuwe Mercedes G-klasse 4×4² is ditmaal opgedoken in Californië. Naar verwachting zal de productieversie in de komende maanden gepresenteerd worden, maar in deze video kun je de brute G-klasse 4×4² alvast aanschouwen. Of eigenlijk moeten we zeggen ‘wederom aanschouwen’, want hij is al vaker gespot, zelfs op de Nürburgring.

De nieuwe uitvoering volgt hetzelfde recept als de vorige generatie 4×4². Brede wielkasten, grote wielen, aanpasbare dempers en portaalassen die zorgen voor een bodemspeling van minstens 44 cm. Er is ook een op het dak gemonteerd sierstuk dat nu nog gecamoufleerd is, hoogstwaarschijnlijk is dit de lichtbalk. Het imperiaal is voorzien van een ladder om toegang tot het dak te vergemakkelijken, dat bevindt zich tenslotte op een hoogte van ruim 2 meter.

De nieuwe G550 4×4² zal aangedreven worden door de bekende 4.0-liter twin turbo V8-motor, maar de exacte vermogensopgave is nog niet bekend. Waarschijnlijk meer dan 420 pk.

Via: Motor1

Video: Nieuwe Mercedes G-klasse 4×4² gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurders spelen botsauto op de A58

Bestuurders spelen botsauto op de A58

IndyCar 2021 - St. Louis Highlights

IndyCar 2021 – St. Louis Highlights