in

Nieuwe Shelby Super Snake heeft 800 pk aan American Muscle

Meer dan vijf decennia nadat de eerste Shelby Super Snake uit de fabriek rolde, verlaat nu de geheel nieuwe 2018-editie de ‘Snake Pit’.

De nieuwe Super Snake maakt gebruik van een 5,0-liter V8-motor met een enorme supercharger om het vermogen naar 710 pk te tillen. Indien gewenst kunnen klanten ervoor kiezen om het vermogen op te krikken naar 800 pk. Naast de toevoeging van een supercharger zijn de belangrijkste wijzigingen een op maat gemaakte radiator, performance aandrijfassen en Brembo-remmen met zes-zuiger remklauwen aan de voorzijde en vier-zuiger remklauwen aan de achterzijde.

Visueel gezien heeft de 2018 Super Snake ook een upgrade gekregen. De voorkant van de Mustang is herontwoerpen met een op maat gemaakte grille, splitter, luchtinlaten en motorkap. Tevens heeft de zwaar opgevoerde Ford verbrede wielkasten die de 20-inch velgen huisvesten. Indien gewenst kan de Shelby Super Snake ook uitgerust worden met instelbare racedempers.

Video: 2018 Shelby Super Snake

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 919 Hybrid Evo Nordschleife

Porsche 919 Hybrid Evo is op jacht naar het all time Nordschleife Record

BMW Z4 Prototype

Eerste review van de nieuwe BMW Z4