in

NIO EP9 is de snelste elektrische auto rond de Nordschleife

Elektrische autofabrikant NextEV bracht in november 2016 het nieuws naar buiten dat hun NIO EP9 de Nordschleife in 7:05.16 minuten had afgerond. Hiermee zou de NIO EP9 de snelste elektrische straatauto zijn op de Nordschleife en er werd een gelikte promovideo gemaakt om dit heugelijk feit te vieren.

Deze nieuwe video neemt ons mee in de cockpit van de EP9 en biedt ons sluitend bewijs dat het record daadwerkelijk klopt. De elektrische hypercar mag dan wel geen brullende motorgeluiden maken, maar de snelheid waarmee hij over het beroemde circuit in de Eifel vliegt is werkelijk fenomenaal. Ter vergelijking, hij is maar 13 seconden langzamer dan de Huracán Performante.

De NIO EP9 beschikt over vier elektromotoren en vier afzonderlijke versnellingsbakken. Alles bij elkaar heeft de Chinese hypercar maar liefst 1360 pk en 1480 Nm koppel op de wielen. In 2,7 seconden schiet hij naar honderd kilometer per uur en 4,4 seconden geeft de teller alweer 200 km/h aan. De lithium-ion accu’s zijn in 45 minuten volledig opgeladen en geven de auto een bereik van maximaal 427 kilometer.

Video: NIO EP9 Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Callaway-Corvette-Aerowagen

Jay Leno’s Garage – 757 pk Callaway Corvette AeroWagen

Een peddel maakt je MX-5 veel sneller

Een peddel maakt je MX-5 veel sneller