in

Nissan Skyline GT-R 400R staat helemaal te shinen na poetsbeurt

Aangezien de video waarin een zeldzame Nismo R34 GT-R Z-Tune een poetsbeurt kreeg bij jullie in de smaak, zal deze video ook wel gewaardeerd worden.

Voor sommigen is de R33-generatie van de Nissan Skyline GT-R niet zo begeerlijk als de R32- en R34-modellen. Maar iedereen met een beetje kennis van dit model weet dat de Nismo 400R iets heel bijzonders is.

Nissan liet zich inspireren door de GT-R LM-raceauto bij het ontwerpen van de 400R. De Kohki Motorsportdivisie van Nissan, beter bekend als REINIK, werkte uitvoerig aan de RB26DETT-motor vergrootte de inhoud tot 2,8 liter. Na uitvoerig modificeren leverde de zescilinder 400 pk en 475 Nm koppel. Met deze cijfers kan de auto in ongeveer 4,0 seconden naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid van meer dan 300 km/h bereiken.

Het is niet alleen de motor die de 400R zo bijzonder maakt, maar ook het feit dat slechts 44 eenheden zijn gebouwd. Dit specifieke exemplaar is chassis #7 en gespoten in Midnight purple. Om de Nissan klaar te maken voor een evenement, werd hij naar Auto Attention gebracht voor een poetsbeurt zodat de paarse lak staat te shinen alsof hij net van de fabrieksvloer was gereden.

Video: Nissan Skyline GT-R 400R staat te shinen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fiat Cinquecento met een 190 pk sterke Kawasaki-motor

Fiat Cinquecento met een 190 pk Kawasaki-motor

Testrit met Audi A7 gaat helemaal mis

Testrit met Audi A7 Sportback gaat helemaal mis