in

Novitec tuned McLaren Senna naar 902 pk

Novitec heeft de 4.0-liter twin turbo V8-motor van de McLaren Senna een kleine 100 pk extra gegeven door de ECU van de auto aan te passen. Het vermogen is hierdoor gestegen naar 902 pk en 888 Nm koppel.

Door gebruik te maken van een plug-and-play-module, die is aangepast aan de ECU van de McLaren Senna, kon Novitec de injectie en ontsteking aanpassen en de turbodruk verhogen. De Duitse tuner beweert dat door het extra vermogen en koppel de sprint naar 100 km/h nu in 2,7 seconden gaat en 0-200 km/h in 6,5 seconden. Respectievelijk 0,1 en 0,3 tellen sneller dan standaard.

Een nieuw Inconel-uitlaatsysteem maakt eveneens onderdeel uit van de upgrade en bestaat uit twee uitlaatpijpen van 95 mm. Dit laat de achtcilinder vrijer ademen en zorgt voor een iets rauwer geluid.

In samenwerking met Vossen werd een set velgen ontwikkeld, specifiek afgestemd op de Britse hypercar. De 20 en 21 inch centerlock velgen zijn verkrijgbaar in 72 verschillende kleuren, met een geborsteld of gepolijst oppervlak.

Het uiterlijk en interieur van de McLaren Senna blijft verder geheel ongemoeid, wat vrij uniek is voor Novitec aangezien de Duitse tuner meestal niet vies is van wat extra opsmuk.

Video: Novitec tuned McLaren Senna naar 902 pk

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Suzuki Swift knalt in volle vaart over rotonde

Suzuki Swift knalt in volle vaart op rotonde

Pitcomplex Circuit Zandvoort bijna afgerond

Pitcomplex Circuit Zandvoort bijna afgerond