in

NSX GT3 volgend jaar te zien op het circuit

De twin turbo NSX GT3 werd gisteren onthuld op de New York Auto Show en zal komend jaar diverse testsessies afwerken om gehomologeerd te worden als een FIA GT3-raceauto. De NSX GT3 heeft afscheid genomen van de hybride-aandrijflijn en het vierwielaandrijvingssysteem maar behoudt zijn 3.5-liter twin turbo V6-motor, gekoppeld aan een nieuwe zestraps sequentiële versnellingsbak.

Zoals een echte raceauto hoort te zijn worden de achterwielen aangedreven en is hij een stuk lichter dan het straatmodel dankzij een carbon fiber carrosserie en aluminium space frame. Achterop zien we een flinke spoiler met onder de kont een agressieve diffuser voor de benodigde downforce. De druk op de voorwielen wordt vergroot door een Air Dam met een splitter onder de voorbumper.

De NSX GT3 is een mooie toevoeging aan het alsmaar diverser wordende GT3-veld, bovendien is dit misschien wel de NSX waar iedereen juist op zat te wachten. Het competitiedebuut staat gepland voor 2017 in Noord-Amerika.

Video: NSX GT3 shakedown

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bijrijder gaat los tijdens straatrace

Deze bijrijder gaat helemaal los tijdens een straatrace

track car of the year

Track Car of the Year 2015