in

Olielekkage zorgt voor gecrashte BMW, Porsche en AMG op Nürburgring

De Nürburgring Nordschleife is op zichzelf al moeilijk genoeg. Bochten als Schwedenkreuz, Brünnchen, Fuchsröhre dwingen genoeg respect af, maar het meest risicovolle aan het rijden op de ‘Ring is misschien wel het feit dat er in iedere bocht een vloeistofspoor kan liggen. En aangezien er niet overal gevlagd wordt op het 20.8 kilometer lange circuit, brengt dat de nodige risico’s met zich mee.

In deze video rijden we mee met een BMW M240i tijdens een rondje touristenfahrten. In eerste instantie is er niets aan de hand, de bestuurder rijdt lekker door en stuurt door Bergwerk naar het lange rechte stuk richting Kesselchen, Klostertal en Mutkurve. Wat hij op dat moment niet weet, is dat een McLaren een olielekkage heeft gehad, waarover diverse auto’s zijn gecrasht en de baan versperd is.

Ook de BMW-bestuurder raakte het oliespoor, maar wist zijn M240i onder controle te houden en de gecrashte M3, Cayman en AMG GT R te ontwijken. Anderen na hem waren niet zo gelukkig, want een Honda CRX, 911 GT3 RS en Hyundai i30N klapte hierna vol op de stilstaande auto’s..

Video: Olielekkage zorgt voor gecrashte BMW, Porsche en AMG

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
1.000 pk Dodge Durango Hellcat vs 682 pk Cadillac Escalade V

1.000 pk Dodge Durango Hellcat vs 682 pk Cadillac Escalade V

Porsche 911 Dakar neemt alternatieve route op Nordschleife

Porsche 911 Dakar neemt alternatieve route op Nordschleife