in

Onboard bij de 2018 Renault Megane RS op Circuit Jerez

2018 Renault Megane-RS

Op het eerste gezicht zou je een Renault Megane niet beoordelen als een echte racer om mee naar het circuit te gaan. Maar dat is wel heel anders als je naar de 2018 Renault Megane RS kijkt.

In deze video zien we de vierde generatie Megane RS op het 4,4 km lange circuit van Jerez. Vroeger was het de thuisbasis van de Spaanse Formule 1 Grand Prix en dus een uitstekende locatie om de nieuwe Megane RS aan de tand te voelen.

De 1.8-liter viercilinder turbomotor in de Megane RS heeft 280 pk en een 390 Nm koppel ter beschikking, maar krijgt waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar nog meer vermogen als  de Trophy-versie wordt uitgebracht. Deze hardcore-versie van de Megane RS zal waarschijnlijk enkele tienden van de 5,8 seconden afhalen die de 2018 Megane RS nodig heeft voor de sprint van 0-100 km/u en zal nog meer gericht zijn op het betere stuurwerk.

Tot het zover is zullen we het echter moeten doen met de “normale” RS, die je in de onderstaande video in actie kunt zien.

Video: 2018 Renault Megane RS op Circuit Jerez

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Volkswagen Up GTI Review

Is de VW Up GTI net zo goed als de originele Golf GTI?

Rallye Monte-Carlo Highlights

WRC 2018 – Rallye Monte-Carlo Highlights