in

Peugeot RCZ R vs. Renault Megane RS

Volkswagen slaat zichzelf graag op de borst dat het de grondlegger is van de Hot Hatch met de Golf GTI, maar volgens sommige is dit toch echt Renault met de 5 Alpine die twee maanden eerder op de markt kwam. Hoe dan ook, sindsdien heeft Frankrijk een rits aan geweldige hot hatches geproduceerd waarvan de Renault Megane RS op dit moment de beste is.

In deze video van Autoweek neemt de net gefacelifte Renault Mégane RS het op tegen de kersverse Peugeot RCZ R. Die laatste is officieel een coupe dus een echte hot hatch battle kunnen we dit niet noemen, zie het maar als een strijd tussen de snelste voorwielaandrijvers van Frankrijk.

De Peugeot RCZ R maakt gebruik van een 1.6-liter viercilinder turbomotor met 270 pk en 330 nm koppel. In 5.9 seconden bereikt de RCZ R 100 kilometer per uur en de topsnelheid is begrenst op 250 km/h. Zijn concurrent is deze vergelijking maakt gebruik van een 2.0-liter  viercilinder turbomotor met 265 pk en 360 nm koppel. Hij is 0.1 seconden langzamer naar 100 km/h maar loopt 4 kilometer harder op top.

De doorslaggevende factor, naast het design en de uitrusting, is de prijs. De Megane RS is verkrijgbaar vanaf €35.000 verkrijgbaar terwijl de RCZ R pas op de stoep staat voor 47.400 euro.

Video – Peugeot RCZ R vs. Renault Megane RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nismo GT-R GT3 Passeert 16 auto's in eerste ronde

Nismo GT-R GT3 passeert 16 auto’s in eerste ronde

Crash Analyse van Tom Coronel

Crash Analyse van Tom Coronel