in

Onboard bij Formule E is erg stil

Stil is misschien niet het juiste woord, want het windgeruis is enorm! Normaal gesproken wordt dit overstemt door het geluid van een verbrandingsmotor maar aangezien Formule E de eerste volledig elektrische raceserie van de FIA is maakt de 275 pk sterke elektromotor geen geluid.

Op het circuit van Donington vond onlangs de eerste gezamenlijk testsessie plaats, 18 coureurs kwamen in actie en Sebastien Buemi was beide dagen het snelste. Lucas di Grassi, uitkomend voor Audi Sport Abt, was 0,19 seconden langzamer en bevestigde een GoPro aan zijn helm zodat we onboard mee kunnen rijden bij een full power Formule E lap. Met deze setup accelereert de auto in 2.8 seconden naar 100 kilometer per uur en haalde een topsnelheid van ongeveer 230 km/h.

Het kampioenschap gaat 13 september van start in Bejing en meer informatie over dit kampioenschap zie je in deze video. Pas op met koptelefoons!

Video: Onboard bij Formule E is erg stil

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

HKS Supercharged GT86 vs Toyota GT86 TRD

HKS Supercharged GT86 vs Toyota GT86 TRD

Porsche 918 Spyder 0-333 km/h

Porsche 918 Spyder 0-333 km/h