in

Formule E – De Toekomst van Autosport

We hebben al best wat aandacht geschonken aan het FIA Formule E kampioenschap, zo zagen we Lucas di Grassi, Jarno Trulli en Ho-Pin Tung de auto testen. In deze video praten de journalisten van XCar met enkele personen die betrokken zijn bij het Formule E kampioenschap, waaronder Alain Prost, Peter McCool (Technical Director Super Aguri) en Robert Llewellyn (Technical Presenter van de serie).

Hierdoor krijgen we een beter beeld van de serie en de ontwikkeling van de Formule E auto. Zeker voor onze bezoekers die geïnteresseerd zijn in het technische aspect van autosport is dit een interessante video. Het chassis is gebouwd door Dallara, de batterijen worden geleverd door het Formule 1-team van Williams en de motor, transmissies en elektronica worden verstrekt door McLaren. Hiernaast staat Renault aan de technische kant van het kampioenschap als resultaat van een deal met Spark Racing Technology.

De eerste race staat gepland op 13 september 2014 in Bejing, tot nu toe zijn er slechts vier coureurs bevestigd. Daniel Abt en Lucas di Grassi voor het team van Audi Sport Abt en Sam Bird en Jaime Alguersuari voor het team van Virging Racing.

Video: Formule E – De Toekomst van Autosport

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aventador en 458 Italia houden Flame Battle

Aventador en 458 Italia houden Flame Battle

Buy My Volvo

Buy My Volvo