in

Jarno Trulli test Formule E

Ex-Formule 1 coureur Jarno Trulli is de eerste coureur die de Formule E in volle racetrim met 200kW (270 pk) heeft getest. Lucas di Grassi reed eerder al in een vergevorderd prototype en nu was het dus de beurt aan de eenmalige racewinnaar.

Voor het geval je niet op de hoogte bent van de Formule E klasse, het is een nieuwe, volledig elektrische, FIA raceserie die in september van start zal gaan en plaatsvindt op stratencircuits over de hele wereld. Jarno Trulli zou een terugkeer naar de autosport kunnen maken aangezien hij één van de 40 coureurs is die zich hebben aangesloten bij de ​​Formule E Drivers ‘Club. Tot nu toe zijn slechts twee van de uiteindelijke 20 coureurs bevestigd,  Lucas di Grassi en Daniel Abt. Nederlanders Christijan Albers en Robert Doornbos hebben zich ook aangemeld voor een zitje.

Dus hoe is het om een Formule E auto te besturen? Trulli: “Vanuit de cockpit voelt het als het besturen van een goede Formule 1 auto, het geluid is anders, maar je hoort nog steeds het geluid van de elektrische motor en de versnellingsbak, dus in termen van gevoel is het perfect voor een coureur.”

Het geluid komt ons helaas ook bekend voor, helemaal tijdens het remmen en terugschakelen klinkt de auto als een Formule 1.

Video – Jarno Trulli test Formule E

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Volgens een engineer die eraan heeft gewerkt: “Many electric powertrains use a single speed transmission, for efficiency and durability, but if you want to extend your speed envelope while maintaining high wheel torque at low speed then having a multi-speed transmission is a good option. Using a gearbox will boost wheel torque, in exactly the same way as you see in a conventional internal combustion engine car, helping the acceleration needed for racing.”

Reageer op deze video