in

Formule E Test Debuut

Lucas di Grassi heeft voor het eerst de elektrische Formule E-auto getest op het Franse circuit La Ferte Gaucher. De Braziliaan had met een accu van 50 kW slechts 25% van het totale vermogen van de auto tot zijn beschikking. Uiteindelijk zal de auto een accu aan boord krijgen die zo’n 270 pk moet gaan leveren. Met deze eerste test komt de wens van de FIA voor een volledige elektrische autosportklasse een stuk dichterbij.

Het is voor ons nog steeds een groot vraagteken, waarom wil de FIA een elektrische autosportklasse? Als formule klasses als A1GP, Superleague Formula en Formula 2 niet weten te overleven en de Formule 3 Euro Serie in zwaar weer zit, waarom dan weer een nieuwe klasse lanceren? Wij kunnen ons niet voorstellen dat Formule E veel publiek gaat trekken, laat staan financieel een succes worden.

Het door de FIA opgerichte Formule E-kampioenschap start in september 2014 in Beijing. Het eerste seizoen bestaat vooralsnog uit tien races en zal onder andere in actie komen in Hong Kong, London, Los Angeles, Miami en Berlijn. Super Aguri, Audi Sport Team Abt en Andretti Autosport zijn enkele teams die hun deelname aan de nieuwe klasse reeds bevestigd hebben.

Wat denken jullie gaat dit een succes worden of zijn we de klasse na een paar jaar alweer vergeten?
Via: RTLGP

Video – Formule E Test Debuut

Formule E Test Debuut

Wat vond je van deze video?

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *