in

Onboard bij George Russell tijdens dramatische ontknoping in Singapore

George Russell, Lando Norris en Carlos Sainz waren tijdens de slotfase stevig in gevecht om de zege in de Grand Prix van Singapore. In de laatste ronde zette Russell volop druk op Norris, maar raakte de muur met zijn rechter voorwiel en eindigde stuurloos in de bandenstapel.

De Mercedes-coureur was op jacht naar zijn tweede Grand Prix-overwinning en had in de slotfase duidelijk meer snelheid in zich dan Norris en Sainz. Maar op het krappe stratencircuit wisten Sainz en Norris slim samen te werken en zodoende beide Mercedessen achter zich te houden.

Tegenover Sky Sports verklaarde een zichtbaar aangeslagen Russell dat hij het team in de steek heeft gelaten, maar niet genoegen kon nemen met een derde plek. “Het was het waard. Ik had zonder twijfel twee plaatsen willen riskeren als dat betekende dat ik een kans had om te winnen.” Uiteindelijk kostte de crash Russell veel meer dan twee plaatsen en eindigde hij als zestiende zonder punten.

Video: Onboard bij George Russell tijdens ontknoping in Singapore

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Sebastian Vettel bespreekt leven na F1 met Martin Brundle

Sebastian Vettel bespreekt leven na F1 met Martin Brundle

Norris dankt Sainz voor perfecte samenwerking

Norris dankt Sainz voor perfecte samenwerking