in

Onboard bij The Stig in de Toyota Supra

The Stig reed onlangs met de nieuwe generatie Toyota Supra op het testcircuit van Top Gear, het Dunsfold Aerodrome. Het 2,82 km lange circuit met 12 bochten dient al jaren als graadmeter voor verschillende sportauto’s en supercars die te gast zijn in de populaire autoshow.

De Toyota Supra voltooide het circuit in 1 minuut en 23,1 seconden. Kijkend naar het scorebord zien we dat dit net zo snel was als de Porsche 997 GT3 en Maserati Gran Turismo MC Stradale. Het is ook gelukt om een aantal old school supercars te verslaan, wat aantoont hoe ver de auto-industrie is ontwikkeld. De Ferrari F430 Spider was één tiende langzamer en Lamborghini’s Murcielago deed 1:23.7 over hetzelfde rondje. Zelfs de Jaguar XKR-S en de V8-aangedreven BMW E90 M3 waren langzamer dan de nieuwe Supra.

Uiteraard zijn de omstandigheden moeilijk te vergelijken, met een nieuwe Stig, nieuw asfalt en banden die veel beter zijn dan pakweg 10 jaar geleden. Maar toch, sneller is sneller. De volledige Top Gear-aflevering kun je hier bekijken.

Video: Onboard bij The Stig in de Toyota Supra

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video