in

Ook de Volkswagen Golf R Mk8 is gespot

Na de lancering van de nieuwe Golf GTI, GTD en GTE is Volkswagen al druk bezig met de topversie van de populaire hatchback; de Golf R.

Net als de Audi RS3 werd ook deze vierwielaangedreven Volkswagen Golf R gespot op de Nürburgring Nordschleife tijdens de Industry Pool. De nieuwe Golf R heeft wederom de turbocharged 2.0-liter viercilinder onder de motorkap liggen, die naar verluidt 330 pk zal produceren. Dat is 30 pk meer dan de uitgaande generatie, maar bijna 100 pk minder dan de nieuwe hot hatches van Mercedes en Audi.

Een ding dat ons opvalt in deze video, is het gebrek aan uitlaatgeluid van het ongecamoufleerde prototype. Misschien ligt aan de camera of de manier waarop de viercilinder turbomotor getest werd, maar het geluid uit die quad-uitlaatpijpen valt een beetje tegen.

Verwacht wordt dat de Volkswagen Golf R Mk8 later dit jaar gepresenteerd wordt, maar met de huidige coronacrisis is een lanceerdatum nog onduidelijk.

Video: Ook de Volkswagen Golf R Mk8 is gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe Audi RS3 Sportback gespot op de 'Ring

Nieuwe Audi RS3 Sportback gespot op de ‘Ring

Ferrari F12TDF

Ferrart F12 TDF getest door Sjoerd van Stokkum