in

Op pad met de oorverdovende Novitec Ferrari 812 N-Largo

In deze video gaat Bijon De Kock, Brand Ambassador van Novitec, op pad met de Ferrari 812 N-Largo in Zuid-Afrika. De enige in het continent Afrika en één van slechts 18 812 N-Largo’s ooit gemaakt door Novitec.

In 2019, zes jaar na de introductie van de allereerste F12 N-Largo, kwam Novitec met diens opvolger. De 812 Superfast kreeg een nieuwe bodykit welke is gemaakt van de carbon fiber. De kit bestaat uit een andere voorbumper, bredere wielkasten, side skirts, side fins, achterbumper en diffuser. De koolstofvezel achtervleugel is ‘functioneel’ en produceert ongeveer 23 kg downforce bij 200 km/h.

Om de agressieve bodykit wat extra kracht bij te zetten heeft de 812 N-Lagro ook een set Novitec sportveren, waardoor de rijhoogte met 35 mm is afgenomen. Of je de cosmetische wijzigingen een succes vindt, dat is persoonlijke smaak. Maar over het geluid van de 812 N-largo zullen we niemand horen klagen. Letterlijk en figuurlijk.

Dankzij een ECU remap is het vermogen gestegen naar 840 pk en 751 Nm koppel. Uiteraard heeft Novitec ook verschillende uitlaatsystemen ontwikkeld voor de Ferrari, variërend van gepolijste sierstukken, een RVS X-pipe tot aan het lichtgewicht Inconel-systeem met katvervanger. Het geluid van de 812 N-Lagro is waanzinnig met de straight pipes. Oorverdovend, maar waanzinnig.

Video: Novitec Ferrari 812 N-Largo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Volkswagen Passat R36

Volkswagen Passat R36 met Milltek-uitlaat

Ferrari SF90 Stradale vs McLaren 765LT

Ferrari SF90 Stradale vs McLaren 765LT