in

Opel Corsa OPC Review

Het is hot hatch time! Het Opel Performance Center heeft zich uitgeleefd op de nieuwe Corsa en dus verwachten we spektakel van dit nieuwe model uit Russelsheim. Autoweek trok naar Spanje om de nieuwe Opel Corsa OPC de sporen te geven en maakte onderstaande review.

De Opel Corsa OPC gaat zich meten met de Ford Fiesta ST, de Renault Clio RS en de Peugeot 208 GTI. Geen gemakkelijke markt want eerdergenoemde modellen zijn al steengoed, met name de Ford. Onder de motorkap ligt een 1.6-liter turbomotor met 207 pk en 280 Nm koppel, meer dan zijn concurrenten. De sprint naar 100 km/h wordt in 6,9 seconden afgetikt en de topsnelheid is 230 km/h.

De Corsa OPC staat op Koni-dempers waardoor de auto 10 mm lager zit. Het Frequency Selective Damping systeem past de demping aan op het wegdek. Het optionele Performance Package biedt overigens een mechanisch sperdifferentieel, 18-inch wielen, grotere remmen en een nog scherper onderstel aan. Aan de buitenzijde zien we een nieuw bumperpakket, diffuser, achtervleugel en een dubbele remus-uitlaat.

Heeft de Opel Corsa OPC genoeg in huis om de concurrenten te verslaan, check de review!

Video: Opel Corsa OPC Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daigo Saito's nieuwe 1.000 pk GT-R

Daigo Saito’s nieuwe 1.000 pk GT-R

McLaren 650S hengelt een Ferrari F12 en Porsche 911 GT2 binnen

McLaren 650S hengelt een Ferrari F12 en Porsche 911 GT2 binnen