in

Pace car crasht tijdens IndyCar opwarmronde

Tijdens de opwarmronde van de tweede IndyCar-race op het stratencircuit van Belle Isle in Detroit verloor de bestuurder van de Corvette ZR1 Pace Car de controle over het voertuig.

De pace car werd bestuurd door een directeur van General Motors en ging in de eerste bocht na uitkomen pits overdwars de muur in. Nadat de inzittenden van de pace car uitgestapt en door het medisch personeel gecontroleerd waren kostte het ruim een half uur om de rommel op te ruimen en het hele veld weer in de pits te krijgen.

Toch wel pijnlijke reclame voor Chevrolet, in je eigen stad voor het oog van heel de wereld een gloednieuwe Corvette ZR1 na twee bochten in de muur zetten. De statement van Chevrolet; “It is unfortunate that this incident happened. Many factors contributed, including weather and track conditions. The car’s safety systems performed as expected.

Schijnbaar stond de traction controle uit, en dan is 755 pk moeilijk in bedwang te houden.

Video: Pace car crasht tijdens IndyCar opwarmronde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Secret V12 Supra

Up close met de Top Secret V12 Supra

Supercharged Lamborghini Huracan Performante

Matt Farah test 900+ pk Supercharged Huracán Performante