in

Pagani Huayra BC op Nordschleife voor een recordpoging?

Vorige maand bracht Pagani de Huayra BC naar de Nordschleife in wat volgens velen een voorbereiding was op een toekomstige recordpoging.

De Porsche 918 Spyder is al een aantal jaar de snelste productieauto op de Ring maar Koenigsegg wil dat record graag verbreken, nu lijkt het er op dat Pagani zich ook gaat mengen in de strijd met de Huayra BC. Als Pagani het record van de 918 wil verslaan, moet men onder de 6 minuten en 57 seconden duiken.

De Huayra BC heeft 98 pk minder dan de 918 Spyder, maar weegt ook bijna een halve ton (460 kg) minder, de Italianen lijken dus een reële kans te hebben. In onderstaande video is duidelijk te zien dat Pagani de ophanging een stuk zachter heeft afgesteld om goed met de hobbels en hoogteverschillen om te gaan.

Het zou wel stoer zijn als Pagani straks zowel het record voor non-road-legal auto’s als productieauto’s in handen heeft.

Video: Pagani Huayra BC op Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2017-ford-fiesta-wrc-gespot

2017 Ford Fiesta WRC is gespot en wat is hij gaaf!

toyota-minivan-verlaat-wasstraat-op-een-hele-bijzondere-manier

Toyota verlaat wasstraat op een hele bijzondere manier