in

Pagani Imola Roadster voor het eerst gespot op openbare weg

De Pagani Imola is een op het circuit georiënteerde variant van de Huayra, welke is vernoemd naar het beroemde Italiaanse racecircuit. De Pagani Imola werd in september 2019 onthuld en was destijds met 827 pk de krachtigste variant, tot de Huayra R verscheen. Laatstgenoemde is echter een raceauto en daar mag je logischerwijs niet mee de openbare weg op.

Nu komt de Italiaanse fabrikant met een roadster uitvoering van de Imola. Deze zal worden aangedreven door dezelfde 6.0-liter twin turbo Mercedes-AMG V12, maar nu goed voor 850 pk en 1.100 Nm koppel. Daarmee is de Imola Roadster nog een stapje heftiger dan de gesloten Pagani Imola. In theorie kan de dakloze variant een topsnelheid halen van 350 kilometer per uur, maar het is aan te raden om het targa-dak lekker dicht te laten bij die snelheid.

Qua uiterlijk zijn er geen verschillen tussen de coupé en de roadster. Het is een aerodynamisch feest waarin alles in het werk is gesteld om de Pagani zo hard mogelijk op het asfalt te drukken. In totaal genereert de Imola Roadster 600 kg aan neerwaartse druk. De Imola coupé weegt droog 1.246 kg, de roadster is door aanpassingen aan de dakconstructie 14 kg zwaarder geworden met een drooggewicht van 1.260 kg.

Van de Imola Roadster zullen acht exemplaren gebouwd worden en één daarvan is gespot op de openbare weg. De prijs van de Pagani Imola met uitneembaar dak blijft geheim, maar omdat drop-tops vaak duurder zijn zou de Imola Roadster gemakkelijk de 6 miljoen euro kunnen overschrijden.

Video: Pagani Imola Roadster voor het eerst gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Tesla Cybertruck imponeert in eerste review

Tesla Cybertruck imponeert in eerste review

Lamborghini Huracan Tecnica vs Corvette Z06 Dragrace

Lamborghini Huracan Tecnica vs Corvette Z06 Dragrace