in

Pagani Zonda 760LH crasht in tunnel

Twee dagen geleden werd bekend dat de Pagani Zonda 760LH betrokken was bij een eenzijdig ongeval op de A55 in Wales. Foto’s van de gecrashte hypercar verschenen al snel op internet, maar nu zijn er ook dashcambeelden opgedoken. Gefilmd door Gary en zijn hysterische vrouw.

De paarse Zonda 760LH werd ooit gebouwd door Pagani in opdracht voor Formule 1-coureur Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen verkocht zijn rauwe hypercar in 2021 voor 8,5 miljoen pond en had waarschijnlijk niet verwacht zijn oude Pagani op deze manier in het nieuws te zien.

De ultieme straatversie van de Zonda heeft een 760 pk sterke atmosferische 7,3-liter V12-motor van AMG. In de meeste versies is de twaalfcilinder gekoppeld aan een semi-automatische versnellingsbak, maar purist als Lewis is, liet hij er een standaard H-bak in zetten. Traction control zal ongetwijfeld aanwezig zijn in de 760LH, maar lijkt ogenschijnlijk niet helemaal in te grijpen want toen de bestuurder het gaspedaal iets te diep intrapte ging de kont dwars.

Tegen de DailyMail vertelde de dashcammer het volgende: ‘I watched as the car sped into the tunnel and then he seemed to suddenly lose control. He hit one wall, span round into the other, which he bounced off before finally coming to a halt. A young man in his twenties got out of the car and he seemed completely ok. He was just worried about the damage to the car. Once we knew he was ok we went on our way and it wasn’t until later that I discovered that it was a famous car.

De crash lijkt sterk op die van de Zonda HP Barchetta, vorig jaar tijdens Supercar Owners Circle.

Video: Pagani Zonda 760LH crasht in tunnel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Mercedes-rechts-inhalen

Rechts inhalen gaat bijna mis op de A27

Rimac-Nevera-EV--Record

Rimac Nevera verpulvert EV Ring Record: 7.05 min