in

Peter Dumbreck laat zien hoe je inhaalt in de regen op de Nordschleife

De 24 uur van Nürburgring (highlights) werd dit jaar enkele uren onderbroken met een rode vlag vanwege ernstige regenval en hagelstenen zo groot als knikkers. De herstart vond om 20.00 uur plaats maar toen het regende nog steeds en de baan was kletsnat, in tegenstelling tot in de Formule 1 werd er geen safety car ingezet maar werd het veld gewoon losgelaten om te racen. Zoals het hoort, tijd om de mannen van de jongens te onderscheiden!

Eén van die mannen was Peter Dumbreck, een ervaren Schotse coureur met ballen zo groot als kanonskogels. Direct na de herstart gaat het gaspedaal van de Falken Porsche 911 GT3R vol naar beneden, niet eerst even aftasten hoe de grip is maar gelijk beginnen aan een inhaalrace.

In onderstaande video laat Peter even zien hoe je inhaalt in de regen op de Nordschleife, wij hebben echt 22 minuten met open mond zitten kijken. Hoe kun je zo hard gaan op de gevaarlijkste baan ter wereld in deze condities? Net zo gaaf als de ‘Rain Dance‘ van een paar jaar geleden, eveneens in de regen op de Nordschleife.

Video: Peter Dumbreck laat zien hoe het moet

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW trapt aardig door tijdens Libanese Hillclimb

BMW trapt aardig door tijdens Libanese Hillclimb

Roze Maserati Granturismo met luchtvering

Roze Maserati Granturismo met widebody kit en luchtvering