in

Petrolicious – 1992 Porsche 964 Carrera RS

Mocht je bij het zien van bovenstaande foto al gaan kwijlen, ga er dan maar even goed voor zitten want Petrolicious heeft weer een juweeltje van een video gemaakt.

Eli Kogan is een echte Porsche-liefhebber en hij bezit een van de meeste gewilde modellen, een 964 Carrera RS. In 1992 werden er 2.282 exemplaren van geproduceerd in Stuttgart en in deze video rijden we mee met Eli in zijn Maritime Blue 964 RS.

Deze 964 verliet in 1992 de showroom in Japan, werd vervolgens verscheept naar een verzamelaar in Canada en een paar jaar geleden geïmporteerd naar Californië door een vriend van Eli. Na één ritje in de 964 RS was Eli al helemaal verliefd op de Porsche en wist hij dat dit zijn nieuwste aanwinst zou worden. We kunnen wel stellen dus dat Eli er warmpjes bij zit.

Op de verlaten wegen in Arizona vertelt Eli waar zijn liefde voor Porsche vandaan komt, van de eerste keer dat hij samen met zijn vader 160 km/h reed in een 993 tot aan het race-DNA van de legendarische RS-lijn.

Video: Petrolicious – 1992 Porsche 964 Carrera RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford-Lotus Cotina over de kop tijdens Revival

Deze Lotus Cortina deed een paar koprollen tijdens de Revival

Een ode aan Ronnie Peterson; the Super Swede

Een ode aan Ronnie Peterson; the Super Swede