in

Petrolicious – 1997 Dodge Viper GTS

Volgens Dodge was de Viper GTS uit 1997 een ‘civilized version’ van de beruchte Viper RT/10 Roadster die ervoor uitkwam. Dat betekende dingen als deurgrepen, ramen en een dak, maar nog steeds geen hulpmiddelen als ABS of Traction Control. Het was tenslotte 1997, toen waren Amerikaanse sportauto’s nog niet zo geavanceerd.

De Viper GTS is, zoals deze eigenaar omschrijft, “Truly Raw”. Met zijn 8.0-liter V10-motor in de neus beschikte de Dodge over 450 pk en 664 Nm koppel, bij een gewicht van 1.490 kg. Ter vergelijking, een 993 Turbo uit dezelfde periode had 405 pk bij 1.502 kg, maar beschikte wel over vierwielaandrijving, ABS, en een soort van traction control genaamd ‘ABD’.

Juist dat simplistische van de Viper sprak Casey Putsch erg aan, samen met het prachtige tijdloze design. Petrolicious zocht Casey op voor een korte film over zijn Viper GTS, en maakte onderstaande video.

Video: Petrolicious – 1997 Dodge Viper GTS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Albon's opmars van P17 naar P5 op Spa-Francorchamps

Albon’s opmars van P17 naar P5 op Spa-Francorchamps

BMW Z4 Crashtest

Nieuwe BMW Z4 krijgt 5 sterren in Euro NCAP Crashtest