in

Petrolicious – March 83G

Wat gebeurt er als je een gepensioneerde coureur in een auto stopt die ontworpen is door een beginnende aerodynamicist en laat deelnemen aan een evenement van wereldklasse? Als de coureur tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi is en de ontwerper Adrian Newey, dan behaal je een pole position voor de Grand Prix van Miami in 1984.

Petrolicious bracht voor deze video de March 83G en Emerson Fittipaldi samen om terug te blikken op dit tijdperk in zijn carrière. De door Newey ontworpen March 83G maakte deel uit van de begindagen van Group C en IMSA GTP. Het exemplaar dat we hier zien, met de bijnaam Spirit of Miami, reed in het IMSA GTP en was uitgerust met een Chevrolet 5,7-liter V8-motor met ongeveer 600 pk. De honingraat aluminium monocoque en de kevlar / koolstofvezel body zorgden ervoor dat het gewicht laag bleef, slecht 900 kg woog de March 83G.

Emerson Fittipaldi en Tony Garcia waren verreweg het snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Rijdend op een tweede positie viel het duo in de 90e ronde helaas uit met versnellingsbakproblemen.

De terugkeer in een raceauto smaakte naar meer en de inmiddels 38-jarige Fittipaldi begon aan zijn tweede carrière in de autosport. Na twee races in het IMSA GTP werd hij gevraagd om een IndyCar te testen en vervolgens reed de Braziliaan 13 seizoenen in deze klasse. Hij behaalde twee overwinningen op de Indianapolis 500 en werd in 1989 kampioen.

Video: Petrolicious – March 83G

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Ferrari 812 Superfast

Novitec Ferrari 812 Superfast is best smaakvol

De vijf luidste Porsches

De vijf luidste Porsches