in

Pierre Gasly legt uit waarom hij furieus reageerde

Alpha Tauri-coureur Pierre Gasly was furieus op de FIA omdat ze een shovel de baan opstuurde, terwijl coureurs er vlak langs reden. Acht jaar geleden kwam Fransman Jules Bianchi om het leven toen hij op hetzelfde circuit, in exact dezelfde omstandigheden, van de baan spinde en tegen een shovel klapte.

Gasly had geen goed woord te zeggen over de beslissing van de FIA en liet dat duidelijk merken in interviews na afloop van de Grand Prix. Volgens de Alpha Tauri-coureur getuigt het van weinig respect naar de familieleden van Bianchi en de coureurs.

De autosportfederatie daarentegen gaf Gasly een straf omdat hij te hard zou hebben gereden onder safetycar situatie. “De safetycar was op dat moment ingezet en de race geneutraliseerd. De auto van Gasly reed met hoge snelheid (200 km/h) om het veld bij te halen”, meldde de FIA. De Fransman kreeg na de race een tijdstraf van twintig seconden.

Video: Pierre Gasly legt uit waarom hij furieus reageerde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Christian Horner reageert op winst en titel in GP Japan

Christian Horner reageert op winst en titel in GP Japan

Red Bull team kijkt ontknoping in Japan terug

Red Bull team kijkt ontknoping in Japan terug