in

Pit Stop Training met Hamilton & Rosberg

Het hele jaar door trainen Formule 1 teams op de perfecte pit stop. De meeste teams hebben op de fabriek een locatie waar pit stops getraind worden maar er gaat natuurlijk niets boven het echte werk in de pitlane. Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië oefende het Mercedes AMG F1 team samen met coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton op de perfecte pit stop, in deze video kijken we mee over de schouders van de pitcrew.

Het belang van een snelle pit stop moet niet onderschat worden, het kan het verloop van de race bepalen als een coureur bijvoorbeeld vast zit achter een andere auto op de baan. Vroeger moest er nog getankt worden tijdens de pit stop maar vanuit veiligheidsoogpunt is dit afgeschaft. Dit betekent dat er alleen banden verwisseld moeten worden en eventueel een aanpassing aan de voorvleugel, geen wonder dus dat de stops sneller zijn dan ooit.

Vorig seizoen vestigde het team van McLaren samen met Jenson Button een wereldrecord tijdens de Grand Prix van Duitsland, 2,31 seconden voor een pits stop. Gaan we dit seizoen nog snellere stops zien?

Video: Pitstops met Hamilton & Rosberg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Volkswagen Kever

Petrolicious – Volkswagen Kever

McLaren MP4-12C Spider vs Snowboarder Chanelle Sladics

McLaren MP4-12C Spider vs Snowboarder Chanelle Sladics