in

Polestar 2 vs Tesla Model 3

Wat is de beste elektrische auto die momenteel te koop is? De Tesla Model 3 was in ons land in ieder geval de bestverkochte auto in 2019, met afstand. Er werden vorig jaar bijna 30.000 Model 3’s verkocht, ruim 2,5 keer zoveel als de Volkswagen Polo welke op nummer 2 stond.

De Polestar 2 is het tweede model en de eerste volledige EV van het Zweedse merk. De Polestar 1 viel al goed in de smaak en het lijkt erop dat het tweede model alles in zich heeft om de concurrentie aan te gaan met de Model 3. Met een basisprijs van 59.800 euro is de Polestar 2 net zo duur als een vergelijkbare Tesla Model 3, hij heeft 408 pk, een bereik van 470 km, Öhlins-dempers, Brembo-remmen en volgens sommigen een mooier interieur dan de Model 3. Al is smaak natuurlijk subjectief.

Rory Reid vergelijkt in deze video beide modellen om te zien welke de beste prestaties, interieur, technologie en kwaliteit biedt.

Video: Polestar 2 vs Tesla Model 3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

MCLaren 765LT

Doug DeMuro neemt de McLaren 765LT onder de loep

Formule 1 2020 - Mugello Lap Record

Formule 1 – Mugello Lap Record