in

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport krijgt 425 pk

Zie hier de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, het nieuwe instapmodel van de Duitse fabrikant op het gebied van raceauto’s. Porsche biedt twee versies aan van de 718 Cayman GT4 Clubsport, één voor professioneel racen en één voor circuitdagen.

Toen de Cayman een paar jaar geleden de toevoeging ‘718‘ kreeg, werd de atmosferische zescilinder vervangen door een viercilinder met turbo. In beide versies van de GT4 Clubsport keert de zescilinder boxermotor nu terug. Het motorblok is dezelfde 3.8-liter zescilinder als in de vorige GT4, maar beschikt over een nieuw inlaatspruitstuk waardoor het vermogen stijgt naar 425 pk. Dit vermogen gaat via een zestraps PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling naar de achterwielen.

De voorwielophanging is overgenomen van de 911 GT3 Cup en het remsysteem bestaat rondom uit stalen schijven met een diameter van 380 mm. De 718 Cayman GT4 Clubsport, die 1.320 kg weegt, wordt standaard geleverd met een gelaste rolkooi, een kuipstoel en een zespuntsgordel.

De ‘Trackday’-versie heeft een vaste setup voor de schokdempers. Het ABS, ESC en de tractiecontrole helpen de coureur wanneer deze de limiet opzoekt, maar kunnen worden uitgeschakeld. Airco, een vluchtluik in het dak, een brandblusser en een benzinetank van 80 liter zijn standaard aanwezig.

De ‘Competition’-versie beschikt onder meer over instelbare schokdempers, terwijl de benzinetank voor langeafstandsraces is vergroot tot een inhoud van 115 liter. De rembalans kan handmatig naar voren of naar achteren worden versteld, terwijl de ingebouwde pneumatische krikken helpen bij pitstops. Het uitneembare racestuur komt uit de 911 GT3 R en bevat tal van knoppen waarmee de coureur de afstelling kan aanpassen

De ‘Trackday’-versie kost 134.000 euro exclusief belastingen, de ‘Competition’-versie 157.000 euro.

Video: Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

FIA World RX Crash Compilatie

World Rallycross 2018 Crash Compilatie

Aussies-heroveren-Guinness-World-Record-Burnout

Aussies heroveren Guinness World Record Burnout