in

Porsche 718 Spyder knalt naar topsnelheid (306 km/h)

Bij de introductie van de vierde generatie Cayman, 718 geheten, waren er turbocharged viercilinders voor de instapmodellen. De topmodellen zoals de 718 Cayman GT4 en 718 Spyder beschikken echter over een atmosferische 4,0-liter zescilinder boxermotor met 420 pk!

De motor is gebaseerd op het blok dat in de huidige 992 911 ligt, maar dan zonder turbo’s, opgeboord en voorzien van nieuwe onderdelen. De redline ligt op 8.000 toeren per minuut en de krachtbron wordt bediend door middel van een handgeschakelde zesbak. Wat een feest!

De Porsche 718 Spyder weegt 1420 kg en heeft dankzij een verbeterde diffuser maar liefst 30% meer neerwaartse druk. Daarnaast komt er bij 120 kilometer per uur een spoiler omhoog voor nog meer druk op de achteras, dat vooral op hoge snelheid voor meer stabiliteit moet zorgen.

Vanuit stilstand sprint de 718 Spyder in 4,4 seconden naar 100 km/h. Indien er genoeg ruimte is haalt de Porsche een topsnelheid van iets meer dan 300 km/h. AutoTopNL ging met een exemplaar naar de Autobahn en liet het gaspedaal pas los toen de topsnelheid behaald was.

Video: Porsche 718 Spyder knalt naar topsnelheid

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren Senna vs Senna GTR

Zie het verschil tussen de McLaren Senna & Senna GTR

Op de Rollenbank - Renault Clio RS

Op de Rollenbank – Renault Clio RS