in

Porsche 911 GT2 krijgt klapband bij 330 km/h!

De Duitse Autobahn is een van de weinige plekken op aarde waar je legaal de topsnelheid van een auto kunt testen. Dit is uiteraard niet zonder risico, we hebben meerdere voorbeelden gezien van auto’s die op zeer hoge snelheid een klapband kregen of door slecht wegdek zwaar crashten.

De bestuurder van deze Porsche 911 GT2 nam het risico en zette de 3.6-liter zescilinder twin turbo boxermotor aan het werk. De teller loopt op naar 332 km/h als een van de achterbanden klapt en de supercar heftig begint te schudden. Ondanks de spannende situatie blijft de bestuurder uiterst kalm en vertraagt geleidelijk de 911 GT2 naar de dichtstbijzijnde afrit.

Hoewel je eerste instinct misschien zegt om hard op de rem te trappen, zou dat de auto waarschijnlijk in een oncontroleerbare spin sturen. De bestuurder doet eigenlijk alles goed, al zou je je af kunnen vragen of het slim is om de topsnelheid in het donker testen.

Video: Porsche 911 GT2 klapband

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford Focus RS drift tegen een berg aan

Ford Focus RS drift tegen een berg aan

Audi WTT-R DTM

Is dit de bruutste Audi TT die je ooit hebt gezien?