in

Porsche 911 Targa GTS Review

De Porsche 911 is beschikbaar in zoveel verschillende uitvoeringen dat er voor iedere liefhebber wel een geschikt exemplaar bij zit. Achterwielaandrijving is standaard maar je kunt ook opteren voor vierwielaandrijving. Zijn de atmosferische blokken niet krachtig genoeg? Dan kies je gewoon voor een van de twee turbovarianten. Wil je lekker met open dak rijden dan is er de 911 cabrio, maar als je liever iets wilt wat tussen een coupé en carbio inzit dan is er ook de Targa. Die auto test XCar in onderstaande video.

Deze Porsche 911 Targa GTS zou zomaar eens de ideale Porsche kunnen zijn, iets wat XCar eerder al riep over de 911 GTS Coupé. Met 430 pk en 440 Nm koppel uit een 3.8-liter atmosferische boxermotor is hij bepaald niet langzaam, 100 km/h staat al na 4.3 seconden op de teller bij een PDK-uitvoering. De vierwielaangedreven Targa GTS sprint vervolgens door naar een topsnelheid van 303 kilometer per uur. Rap zat voor een auto waarvan het dak er half af ligt.

Alex van XCAR blikt in deze video terug op de geschiedenis van de 911 Targa en test tevens de laatste uitvoering, de 911 Targa GTS.

Video: Porsche 911 Targa GTS Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

lamborghini-murcielago-drift

Daigo Saito gaat driften met deze Lamborghini

aandrijfas breekt golf

Als de aandrijfas van je 1.150 pk sterke Golf MK1 breekt