in

Porsche 918 Spyder vs 911 Turbo S Dragrace

De Porsche 911 Turbo S is vernietigend snel, de 3.8-liter zescilinder turbomotor met directe inspuiting levert 552 pk en sprint in 3.1 seconden naar 100 kilometer per uur. De 918 Spyder is het toppunt van Porsche Performance en heeft dik 300 pk meer en weegt ongeveer evenveel als de Turbo S, desondanks is hij maar 0,3 seconden sneller naar 100 km/h.

Top Gear Magazine zette beide Porsches naast elkaar voor een korte dragrace. Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de 911 Turbo S in de eerste meters sneller is dan de 918 Spyder. Uiteraard komt de hypercar niet veel later langszij maar dat is logisch als alle 887 paardenkrachten beginnen te werken.

Voor zover wij weten is dit de eerste vergelijking van een 918 Spyder met een andere auto, dat het dan een dragrace betreft is alleen maar mooi.

Video: Porsche 918 Spyder vs 911 Turbo S Dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Challenger SRT Hellcat Burnouts

Dodge Challenger SRT Hellcat Burnouts

Komt Deze Subaru WRX STI nog uit de modder?

Komt Deze Subaru WRX STI nog uit de modder?