in

Porsche 918 Spyder vs Bugatti Veyron Super Sport

De Porsche 918 Spyder is nu anderhalf jaar op de markt en in die periode heeft de vierwielaangedreven hypercar een aantal bijzondere dragraces uitgevochten tegen de McLaren P1, de Koenigsegg Agera R en zelfs zijn illustere voorganger de Carrera GT.

Tijdens de Gold Rush rally zochten een 918 Spyder en de Veyron Super Sport Pur Blanc de dragstrip op voor een serie van zes races. In een dragrace met stilstaande start is de Porsche 918 Spyder onwijs snel uit de startblokken, 100 kilometer per verschijnt al na 2.8 seconden op de teller. De Bugatti Veyron Super Sport met 1.200 pk en eveneens vierwielaandrijving is nog eens 0,3 seconden sneller. Het verschil naar 200 km/h is logischerwijs nog groter, de Bugatti zou dan een voorsprong moeten hebben van 1.2 seconden.

Maar bovenstaande is allemaal theoretisch geneuzel, laten we eens zien welke van deze twee bijzondere hypercars in het echt het snelste is over 400 meter.

Video: Porsche 918 vs Bugatti Veyron Super Sport

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen met een twist

Indy Lights coureur ongedeerd na megacrash

Indy Lights coureur ongedeerd na megacrash