in

Porsche 919 Hybrid Evo is op jacht naar het all time Nordschleife Record

Porsche was gister op de Nürburgring Nordschleife met hun 919 Hybrid Evo, niet om demonstratierondjes te rijden maar om op jacht te gaan naar het all time record van Stefan Bellof.

Porsche heeft het all time record op de Nordschleife overigens al sinds 1983 in handen, toen Stefan Bellof een rondje reed van 6:11.13 minuten in een Porsche 956C. Inmiddels zijn we 35 jaar verder en staat het record op punt verbroken te worden, althans dat denken we. Als een straatlegale 911 GT2 RS het in 6:47 minuten kan doen, dan kan deze raceauto makkelijk een minuut sneller toch?

De 919 Hybrid Evo heeft ongeveer 1.200 pk en is natuurlijk dé auto om te demonstreren hoe snel een raceauto kan zijn als er geen reglementen zijn. Regelgeving houdt raceauto’s namelijk een beetje tegen, het zorgt ervoor dat auto’s gelijk zijn en dat het niet de spuigaten uit loopt qua snelheid. Dat is niet het geval met deze ‘unrestricted’ uitvoering van Porsches LMP1-auto, die voldoet nergens aan en is angstaanjagend snel zoals je in onderstaande video’s ziet.

Naar verluid zou de 919 Hybrid Evo een rondje Nordschleife laag in de 5 minuten kunnen rijden, misschien zelfs wel net in de 4 minuten. Frappant is echter dat Timo Bernhard, meervoudig 24H Nürburgring-winnaar en bestuurder van de winnende Le Mans-bolide in 2017, iedere keer zijn getimede ronde afbrak. Porsche heeft dus nog iets achter de hand, of ze willen het record van Bellof niet uit de boeken rijden.

Foto credit: Tom Stamp

Video: Porsche 919 Hybrid Evo is op jacht

Hatzenbach

Exit Hatzenbach

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Porsche-bestuurder moet rijbewijs inleveren

2018 Shelby Super Snake

Nieuwe Shelby Super Snake heeft 800 pk aan American Muscle