in

Wat maakt de Porsche 919 Hybrid Evo zo snel?

Formule 1-auto’s zijn het toppunt van de autosport, de snelste auto’s ter wereld op ieder circuit. Maar toen Porsche onlangs besloot om een ‘unrestricted’ uitvoering van hun 919 Hybrid LPM1 te bouwen verbrak de Duitse fabrikant prompt het baanrecord op Spa-Francorchamps.

Neel Jani wist het 7 kilometer lange Belgische circuit in 1:41,770 af te ronden, dat was 0,783 seconden sneller dan het oude baanrecord wat neergezet was door Lewis Hamilton in 2017. Een geweldige prestatie, helemaal als je bedenkt dat de Porsche 919 Hybrid Evo maar liefst 12 seconden sneller ging dan de FIA WEC pole van 2017 op Spa.

Natuurlijk, als Red Bull een ‘unrestricted’ F1-auto mag maken gaat deze nog veel harder dan de 919 Hybrid Evo, maar dat is azijnpissen. We moeten gewoon respect hebben voor wat de Porsche-ingenieurs hebben ontwikkeld en als je wil weten wat de 919 Hybrid Evo zo snel maakt, dan moet je onderstaande video bekijken. Zie eens hoe hard dat ding door Eau Rouge – Raidillon knalt, niet normaal!

Video: Wat maakt de Porsche 919 Hybrid Evo zo snel

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De-actieve-achtervleugel-van-de-Zenvo-TSR-S-aan-het-werk

De actieve achtervleugel van de Zenvo TSR-S aan het werk

de-glorieuze-V8-sound-van-de-MG-AR1-Furore

Luister naar de glorieuze V8-sound van de MG-AR1 Furore