in

Porsche 992 GT3 Cup getest door Matt Farah

De Porsche 911 GT3 RS wordt vaak een raceauto voor op straat genoemd. Dat is het ook, maar het is en blijft een straatauto en geen raceauto. Deze 992 GT3 Cup is dat wel en Matt Farah mocht hem lenen van 311RS Motorsport voor een review op Brainerd International Raceway.

’s Werelds meest populaire cup-racer is voor het eerst in Amerika geland met de 992-generatie. De 992 Cup is een in Stuttgart gebouwde raceauto die zowel in zijn eigen cup-serie, in Duitsland, Frankrijk, Benelux, Azië en Noord-Amerika, als in andere endurance-races over de hele wereld kan racen.

De Porsche 992 GT3 Cup beschikt over de standaard atmosferische 4.0-liter-motor die 510 pk levert, maar met een sequentiële raceversnellingsbak, volledige rolkooi, brandblussers, gestript interieur en een telemetriesysteem. De 992 Cup kost $350.000 in Amerika en komt met enkele reserveonderdelen.

In deze video laat Matt Farah ons weten hoe het is om de 992 GT3 Cup-auto te besturen. Het is wat lastig te verstaan, dus geniet vooral van het geluid van de zescilinder en af en toe praat Matt je wat bij via de voice-over.

Video: Porsche 992 GT3 Cup getest door Matt Farah

Porsche 992 GT3 Cup getest door Matt Farah

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *