in

Porsche 992 GT3 RS nog altijd keihard getest op de ‘Ring

Porsche neemt uitvoerig de tijd om haar nieuwe modellen te finetunen tot perfectie. De Cayman GT4 RS zagen we ruim anderhalf jaar op de Nürburgring testen alvorens de fabrikant uit Stuttgart het model officieel presenteerde. Hetzelfde zien we met de nieuwe 992 GT3 RS, die werd voor het eerst gespot in september 2020 en wordt nog altijd hard getest op de ‘Ring.

Deze drie minuten durende video laat zien wat de verduisterde 992 GT3 RS het beste doet, voluit gaan op een circuit. Het nieuwe topmodel beschikt over een gigantische, actieve achtervleugel die zowel een DRS-functie heeft als een rem-functie. De voorzijde wordt gedomineerd door enorme luchtinlaten en louvres op de wielkasten.

Het hoogtepunt van deze video is het adembenemende geluid van die 4.0-liter zescilinder boxermotor. Naar verwachting zal de nieuwe GT3 RS over minstens 550 pk beschikken en enkel geleverd worden met een PDK-versnellingsbak. Hopelijk duurt het niet lang meer voordat Porsche dit circuitmonster onthuld.

Video: 992 GT3 RS nog altijd keihard getest op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Tesla Model S met V8 op de rollenbank

De Tesla Model S met V8 op de rollenbank

DDE's vuurspuwende Lamborghini Aventador SVJ

DDE’s vuurspuwende Lamborghini Aventador SVJ