in

Porsche 993 RWB RACE Review

Ruim een jaar geleden berichtten we ook al over deze Porsche 993 RWB. Destijds stond de auto te koop voor 180.000 euro bij DNA Cars in Naarden, maar tot op heden is de widebody 911 nog niet verkocht. Op dit moment staat hij bij Wensink en kun je hem oppikken voor 139,950 euro, flink goedkoper dan een jaar geleden.

Zoals jullie ongetwijfeld weten bouwt Akira Nakai alle Rauh-Welt Begriffs zelf. Dit exemplaar werd een kleine 9 jaar geleden omgebouwd tot RWB-specificatie in Woerden. De 993 Carrera 2 beschikt over een 3.6-liter zescilinder boxermotor die is gekieteld tot 300 pk. Een op de 993 RS geïnspireerd onderstel, Recaro kuipstoelen, lichtgewicht ruiten, koolstofvezel dak, verbeterde remmen, MOMO-racestuur, vierpuntsgordels en een halve rolkooi maken duidelijk waarom deze 993 RWB de toevoeging ‘RACE’ heeft gekregen.

Volgens Wensink wordt een gebruikte RWB zelden aangeboden en is er een behoorlijke wachtlijst om een exemplaar te laten bouwen door Akira Nakai. Je zou dus zeggen dat een tweedehands 911 van RWB zo weg is, maar toch staat deze al een tijd te koop. Wat extra exposure kan dus geen kwaad en dus mocht AutoTopNL de Porsche meenemen voor een review. Inclusief een klein sprintje op de Autobahn.

Als je het geld had, zou je dan geïnteresseerd zijn in deze 993 RWB RACE, of zou je voor 140K iets anders kopen? Laat het ons weten in de reacties!

Video: Porsche 993 RWB Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M8 Competition en Shelby GT500

BMW M8 Competition en Shelby GT500 duelleren op de kwart mijl

12H Bathurst 2020 Highlights

12H Bathurst 2020 Highlights