in

Porsche Cayman GT4 Nordschleife Lap

Volgens het persbericht van Porsche kan de Cayman GT4 de Nürburgring Nordschleife rondgaan in 7:40 minuten,  net zo snel als een 2011 911 GT3. Porsche heeft echter nooit een video vrijgegeven van deze tijd en dus besloot het Duitse Sport Auto een van haar snelste journalisten in de Cayman GT4 te zetten en te kijken welke tijd hij op de Nordschleife kon rijden.

Christian Gebhardt is de journalist/testrijder die achter het stuur zat van de Porsche Cayman GT4 en dat deze man serieus hard kan rijden bewijst hij in onderstaande video. Met een tijd van 7:42 minuten was hij slechts twee seconden langzamer dan de eigen testrijders van Porsche. Hiermee heeft Sport Auto bewezen dat de opgegeven tijd van Porsche geen fabeltje is.

De Cayman GT4 heeft een in het midden geplaatste 3.8-liter zescilinder boxermotor met 385 pk, een handgeschakelde zesbak en bezit diverse onderdelen van de laatste 911 GT3. De sprint naar 100 kilometer per uur verloopt in 4.4 seconden en pas bij 290 km/h stopt de acceleratie.

Video: Porsche Cayman GT4 Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Veyron L'or Blanc geeft Laferrari een kusje

Bugatti Veyron L’or Blanc geeft Laferrari een kusje

Dubbelinterview Hamilton en Vettel

Mooi dubbelinterview met Hamilton en Vettel